Prezentul document prezintă care sunt datele cu caracter personal pe care le colectăm, cum și unde le putem utiliza, cum le protejăm, cine are acces la acestea, cu cine le partajăm și cum le puteți corecta.
Prezenta politică de confidențialitate se aplică datelor cu caracter personal colectate de toate site-urile sau conturile de Internet care sunt gestionate de ON AIR Media Professionals.

1. Informații generale
S.C. ON AIR Media Professionals S.R.L. (denumită în cele ce urmează ON AIR Media Professionals), cu sediul social în Piatra Neamt, Aleea Trandafirilor, bl. 1, ap. 14, înregistrată la Registrul Comerțului București sub nr. J27/1453/2007, cod fiscal RO22683516, e-mail office@onair.ro, procesează datele cu caracter personal în conformitate cu legislația europeană de protecție a datelor (Regulamentul General privind Protecția Datelor cu Caracter Personal – Reglementarea UE 2016/679).
Scopul nostru este acela de a furniza produse și servicii de calitate, respectând în același timp confidențialitatea și datele personale ale clienților, utilizatorilor de Internet și partenerilor de afaceri.
În acest scop, colectăm doar acele date cu caracter personal care sunt absolut necesare în scopurile menționate, făcând toate eforturile posibile.
Datele cu caracter personal, conform definiției din legislația europeană (GDPR – Regulamentul 2016/679 înseamnă:
orice informații privind o persoană fizică identificată sau identificabilă („persoana vizată”); o persoană fizică identificabilă este o persoană care poate fi identificată, direct sau indirect, în special prin referire la un element de identificare, cum ar fi un nume, un număr de identificare, date de localizare, un identificator online, sau la unul sau mai multe elemente specifice, proprii identității sale fizice, fiziologice, genetice, psihice, economice, culturale sau sociale;
În acest context, ON AIR Media Professionals prelucrează date cu caracter personal pentru următoarele scopuri principale:
Administrarea și securitatea site-urilor
Pentru a răspunde solicitărilor și comentariilor dumneavoastră
Marketing pentru nevoile proprii ale ON AIR Media Professionals.
Analiză statistică și studii de piață;

2. Datele cu caracter personal colectate
ON AIR Media Professionals poate colecta date cu caracter personal de la utilizatori în patru moduri diferite:
1. furnizate în mod direct de un utilizator;
2. furnizate în mod indirect de site-urile sale, precum datele referitoare la trafic înregistrate de serverele care găzduiesc site-urile noastre;
3. cookie-uri, care pot partaja anumite informații personale.
2.1. Date cu caracter personal furnizate în mod direct de un utilizator – spre exemplu, atunci când completați un formular de pe un site sau postați un comentariu, este posibil să vă solicităm numele, prenumele și/sau adresa de e-mail, astfel încât să vă putem contacta pentru a vă furniza versiuni actualizate, notificări sau pentru a vă putea furniza servicii de asistență.
Toate aceste date sunt utilizate pentru a vă putea contacta cu privire la solicitarea dumneavoastră specifică sau, în cazul în care v-ați abonat la buletinul nostru informativ sau la mesajele comerciale, în scopuri de marketing. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date este reprezentat de consimțământul persoanei vizate referitor la primirea informațiilor respective sau la abonarea la buletinul nostru informativ.
Durata prelucrării se întinde până la momentul în care sunt trimise informațiile și solicitarea de respectat, la care se adaugă o perioadă de 30 de zile, necesară pentru a ne asigura că nu mai este nevoie de alte mesaje de monitorizare.
În ceea ce privește abonarea dumneavoastră la buletinul nostru informativ sau la mesaje comerciale, vom menține comunicarea cu dumneavoastră până în momentul în care vă retrageți consimțământul sau dacă nu ne-ați mai trimis mesaje prin e-mail în ultimii 5 ani.
Este posibil, de asemenea, să vă trimitem mesaje de monitorizare în cazul în care ați introdus datele cu scopul de a ne cumpăra produsele sau serviciile, dar nu ați finalizat întregul proces de achiziție. Temeiul juridic pentru prelucrarea acestor date este art. 6 (1) b al GDPR – aplicarea de măsuri, la solicitarea persoanei vizate, înainte de a încheia un contract. Aceste date sunt păstrate pe o perioadă maximă de 30 de zile, cu excepția situației în care finalizați procesul de achiziție, caz în care este posibil ca datele să fie păstrate mai mult timp, în scopul punerii în executare a contractului pe care l-ați semnat.
2.2. Datele referitoare la trafic – atunci când un utilizator accesează un site, acesta dezvăluie în mod automat anumite informații, precum adresa IP, data și ora accesării sau site-ul prin intermediul căruia ați accesat site-urile ON AIR Media Professionals. ON AIR Media Professionals, ca orice administrator de site-uri, poate înregistra acest tip de informații pe o perioadă limitată. De asemenea, utilizăm alte servicii externe de analiză a traficului, precum Google Analytics.
Toate aceste date sunt utilizate exclusiv pentru îmbunătățirea site-ului sau în scopuri statistice, dar și pentru a ne îmbunătăți serviciile web și pentru a garanta securitatea acestora. Majoritatea acestor date sunt utilizate doar ca date agregate. Datele sunt păstrate doar atât timp cât sunt necesare în aceste scopuri. Temeiul juridic care stă la baza colectării este interesul legitim de a îmbunătăți site-urile si de a garanta siguranța acestora. Durata prelucrării este de 1 an de la data accesării.
2.3. Cookie-uri – Pentru a oferi o experiență personalizată utilizatorilor noștri, este posibil ca ON AIR Media Professionals să utilizeze cookie-uri pentru a înlesni memorarea și urmărirea preferințelor dumneavoastră. Cookie-urile pot fi folosite, de asemenea, în scopuri de optimizare a site-ului sau în scopuri de marketing.
Spre exemplu, utilizăm cookie-uri proprietare în scopuri de identificare sau de comunicare, de exemplu pentru a ne aminti limba dumneavoastră, sesiunile de comunicare sau setările, dar și alte detalii necesare pentru o funcționare corectă a site-ului nostru.
Este posibil să utilizăm uneori servicii externe care pot plasa cookie-uri ale unor terți pe site-urile ON AIR Media Professionals pe care navigați; acestea sunt plasate în scopuri de marketing, analiză a traficului și partajare pe platforme de socializare, după cum este indicat pe site.
Majoritatea browser-elor sunt configurate astfel încât să accepte în mod automat cookie-uri. Totuși, puteți decide să reinstalați browser-ul sau să îl configurați astfel încât să vă anunțe de fiecare dată când este plasat un cookie sau chiar astfel încât să poată refuza cookie-uri. În cazul în care browser-ul dumneavoastră este configurat astfel încât să nu permită instalarea tuturor cookie-urilor, este posibil ca anumite secțiuni ale site-ului nostru să nu fie afișate în mod corect.
În cazul în care doriți să refuzați cookie-urile, accesați setările browser-ului dumneavoastră pentru a șterge sau a bloca cookie-urile sau pentru a instala plug-in-uri care includ această funcție. Setările actuale depind de browser-ul pe care îl utilizați:
Internet Explorer – http://windows.microsoft.com/en-gb/internet-explorer/delete-manage-cookies
Mozilla Firefox – https://support.mozilla.org/en-US/kb/cookies-information-websites-store-on-your-computer
Google Chrome – https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en
Safari – https://support.apple.com/kb/PH19214?locale=en_US
Puteți utiliza, de asemenea, extensii ale unor terți în browser care să blocheze cookie-urile intruzive. Următoarele extensii par să fie cele mai populare pe piață în acest moment (în ordine alfabetică): AdBlock Plus, Ghostery, Privacy Badger sau uBlock.
Temeiul juridic pentru colectarea datelor este consimțământul acordat, care este obținut prima dată atunci când accesați site-ul nostru dintr-un anumit browser. Ulterior, veți avea de asemenea oportunitatea de a renunța la orice cookie pe care îl utilizăm, dar și de a citi mai multe informații înregistrate de cookie-urile pe care le utilizăm, în funcție de scopurile acestora, aici. În cazul în care doriți să renunțați, trebuie să știți că vă înregistrăm alegerea într-un cookie; prin urmare, dacă ștergeți toate cookie-urile noastre, vă vom solicita din nou să ne transmiteți care este opțiunea dorită.
Durata prelucrării acestor date este de maximum 48 de luni, în funcție de fiecare setare a cookie-urilor.

Cookie-uri folosite pe site-ul nostru:
Esențiale – Aceste cookie-uri sunt necesare pentru funcționarea optimă a site-ului și nu pot fi dezactivate.
moove_gdpr_popup | Cookie folosit pentru stocarea acordului utilizatorului privind politica de cookie-uri | Valabilitate: 365 zile
PHPSESSID | Cookie generat de aplicațiile bazate pe limbajul de programare PHP; este un identificator de uz general (de obicei un număr aleator) folosit pentru a păstra datele sesiunii de utilizare astfel încât userul sa poata ramâne logat în cont atunci când ajunge pe o altă pagină a aceluiasi website. | Valabilitate: sesiune
Analytics – Aceste cookie-uri sunt folosite pentru a înțelege mai bine interacțiunea cu site-ul și pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor.
_gid | Folosit pentru a diferenția userii, prin reținerea unei valori unice pe fiecare pagină vizitată | Valabilitate: 24 de ore
_ga | Folosit pentru a diferenția userii | Valabilitate: 13 luni
_gat | Folosit pentru a limita numărul de cereri către site și colectarea de date pe site-urile cu trafic ridicat | Valabilitate: 10 minute
Social si publicitate – Aceste cookie-uri sunt necesare pentru interacțiunea cu plug-in-urile rețelelor sociale si pentru a afișa conținut și reclame potrivit intereselor tale. Poti refuza individual aceste cookie-uri pe youronlinechoices.com sau folosind instrumentele de opt-out puse la dispozitie de fiecare canal in parte:
Facebook, Facebook Connect | Valabilitate: 180 zile | Privacy Policy | Opt-Out
Facebook Custom Audience | Valabilitate: 540 zile | Privacy Policy | Opt-Out
Google Adwords, Google Conversion Tag, Google Dynamic Remarketing | Valabilitate: 540 zile | Privacy Policy | Opt-Out
VISITOR_INFO1_LIVE | Cookie folosit de YouTube pentru măsurarea lățimii de banda, astfel încât sa poată fi determinat dacă utilizatorului i se poate afișa interfața nouă sau cea veche | Valabilitate: 180 zile
YSC | Cookie folosit de YouTube pentru contorizarea numărului de vizualizări al unui videoclip. | Valabilitate: sesiune

3. Protejarea Datelor cu caracter personal
Confidențialitatea și protejarea datelor sunt de maximă importanță pentru noi. Accesul la datele cu caracter personal colectate este limitat doar la angajații ON AIR Media Professionals și la operatorii de date care trebuie să aibă acces la aceste informații.
ON AIR Media Professionals poate recurge la alte societăți IT pentru a prelucra datele cu caracter personal colectate. Aceste societăți sunt considerate operatori de date și au obligații contractuale stricte de a păstra confidențialitatea datelor prelucrate și de a oferi cel puțin același nivel de securitate ca ON AIR Media Professionals. Operatorii de date au obligația de a nu permite terților să prelucreze date cu caracter personal în numele ON AIR Media Professionals și de a accesa, de a utiliza și/sau de a păstra datele în deplină siguranță și confidențiale.
ON AIR Media Professionals poate găzdui date cu caracter personal în România, dar și în alte state member ale Uniunii Europene sau în orice alt spațiu juridic care oferă un nivel adecvat de protecție a datelor cu caracter personal conform standardelor Uniunii Europene, inclusiv societăți care sunt certificate în baza programului Scutului de confidențialitate Statele Unite – Uniunea Europeană.
Având în vedere obligațiile de confidențialitate și cerințele referitoare la securitate, informațiile specifice care fac referire la nume și detaliile fiecărui operator utilizat vor fi transmise doar autorităților competente.
Sunt utilizate următoarele tipuri de operatori de date:
1. Servicii de găzduire din România, UE și Statele Unite;
2. Mesaje transmise prin intermediul canalelor de suport în România, UE și Statele Unite;
3. Servicii de marketing (inclusiv marketing prin e-mail) în România și în Statele Unite.
Accesul la anumite secțiuni ale site-urilor ON AIR Media Professionals este protejat printr-un nume de utilizator și o parolă. Vă recomandăm să nu dezvăluiți această parolă. ON AIR Media Professionals nu va solicita niciodată parola contului dumneavoastră prin intermediul unui mesaj sau apel telefonic. Vă recomandăm să nu dezvăluiți parola niciunei persoane care vă solicită acest lucru. Dacă este posibil, vă recomandăm de asemenea să vă deconectați din contul de servicii online după fiecare sesiune. De asemenea, vă recomandăm să închideți fereastra browserului după navigare sau după ce ați utilizat serviciile ON AIR Media Professionals.
Din păcate, transferul de date pe Internet nu poate fi sigur în proporție de 100%. Prin urmare, în pofida eforturilor noastre de a proteja datele cu caracter personal, ON AIR Media Professionals nu poate asigura sau garanta securitatea informațiilor transmise de utilizator decât în momentul în care informațiile se află pe serverele noastre. Transmiterea oricăror informații se face pe propriul dumneavoastră risc.

4. Cine are acces la datele cu caracter personal
În principiu, ON AIR Media Professionals nu va dezvălui terților date cu caracter personal cu privire la utilizatorii săi, cu excepțiile menționate mai sus.
În mod excepțional, ON AIR Media Professionals poate dezvălui datele cu caracter personal autorităților competente, la solicitarea legală a acestora, conform legilor aplicabile sau atunci când acest lucru este necesar pentru a proteja drepturile și interesele clienților noștri și ale ON AIR Media Professionals .

5. Drepturile dumneavoastră referitoare la datele cu caracter personal
Conform legislației de protecție a datelor aplicabile în Uniunea Europeană, persoanele vizate trebuie să aibă dreptul de a accesa datele, de rectificare, de ștergere, de restricționare a prelucrării, de formulare a unor obiecții cu privire la prelucrare, precum și dreptul la portabilitatea datelor. În cazul în care prelucrarea are la bază consimțământul acordat, aveți dreptul de a retrage consimțământul în orice moment.
Pentru exercitarea acestor drepturi, puteți trimite o cerere scrisă, datată și semnată, la sediul social al ON AIR Media Professionals menționat mai sus sau prin e-mail la adresa office@onair.ro.
De asemenea, aveți dreptul de a depune o plângere la autoritatea de supraveghere competentă: Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, email: anspdcp@dataprotection.ro, phone: +40 21 252 5599.

6. Data publicării
Politica de confidențialitate a fost adoptată la data de 25 mai 2018 și va fi modificată de fiecare dată când este necesar, fără notificare prealabilă sau viitoare cu privire la modificările respective. Noua versiune va intra în vigoare atunci când este publicată pe site-ul web și va fi marcată în mod corespunzător.